29/07/2012

Paris på 4 dage

Jeg har lige været i Paris, har jeg.

"Novra for en heldig kartoffel!..", tænker du måske.

Og ja - det var ret fedt. Fire dage med solskin, vin, kærlighe', baguettes og en milliard fotos. Jeg har et par tips i ærmet til dig, hvis du leger med tanken om, selv at skulle til Paris. 

Læn Dem tilbage i sædet og nyd Paris: Vi lejede et par bycykler. Det er en perfekt måde at se byen på, og så er det billigt. Se selv, hvor glad og tilfreds jeg er. 
Og man føler sig lidt 'hjemme i Paris', når man nonchalant og hjemmevant triller ned af Rue de et-eller-andet.. (Altså hvis man lige ser bort fra bykortet, som vi hev frem hvert 5. minut og den turistede udstrålig á la "Ååh! SE! Det er Notre Dame!/Moulin Rouge!/Sacre Coeur!/Triumfbuen!/Eiffeltårnet!/you name it")Her har vi gang i noget Louvre. Solen skinnede og der var en milliard turister, så jeg knipsede løs af alt dét, der fandtes uden for Louvre. Det kompenserer vel for, at vi ikke gik indenfor.
Knips knips. Her er jeg i tisgule bukser og giga-sobriller.


1 stk. struktureret guide-fører Thomas med Zoolander-mund, Raybans og tjek på tingene.Se, selv kranerne er i franske farver. Kæft, der er tænkt over tingenge her..Franske altaner. De er overalt, og disse var ekstra fine, synes jeg.
Det her så bare ret fransk og filmkulisse-agtigt ud. Fedt skilt ikk'? Og vedkommende, der har plantet lyserøde blomster på alle altanerne har ikke været helt tabt bag en vogn.Restaurant Chartier. En ret kendt restaurant i Montmartre.

Vi stod i kø en halv time (!) for at komme ind, men så får man også sin mad serveret i de fineste franske kulisser á la 1920'erne. Maden er ikke fantastisk, men billig.

Du bør aflægge Le Chartier et visit, bare for den ægte Parisiske stemnings skyld (og bare luk øjnene for, at halvdelen af klientellet er turister..)
Du finder den på Rue Du Faubourg De Montmartre, nr. 7


Udsigt over Paris fra la butte ved Sacre Coeur. Jeg syntes lige, at udsigten skulle ses igennem denne snegle-agtige dims.. Sådan er der så meget.


Stokroser, der smiler til kameraet.Øl og vin. Hvad mere behøver vi?

Min nye passion. Eller last, om du vil. Irish coffee. M-U-M-S! Det smager altid godt. Især på en Parisisk fortovsrestaurant. Også selvom det er 25 grader og fuld sol.Le Quartier Latin (Latinerkvareret) med solstrejf. Og en lille stump Notre Dame.
... Pænt.Vi så de tynde, hjulbenede Tour-cyklister, da de drønede op og ned af Champs Elysee [Sjarngs Ælisé].

Manner, det gik stærkt. Nok synes jeg, at der er fart på, når jeg fiser ned af Valby Bakke, men de brune mænd i de grimme sponsortrøjer tager guldet! Wow. Jeg opfattede mest bare en uskarp masse af farver og cykelhjelme. Nogenlunde som på billedet.


Selvom jeg normalt synes, at Tour'en er jævnt kedelig at følge med i, så var det da meget sjovt at se det live. Må dog indrømme, at da ventetiden blev for lang, og solen for varm, smuttede jeg lige i  H&M og kiggede. SÅ interessant er Tour'en jo heller ikke. Og der var udsalg.
Jeg spiller smart.
Denne butik i det jødiske Marais-kvarter er helt fantastisk. Jeg kan desværre ikke umiddelbart finde dens website, men skulle du en dag stå på Rue des Rosiers nr. 6 og hænge, så smut ind i Héroïnes, der bugner af de fineste 60'er-kjoler, kjoler med A-snit og kjoler med de fineste og sjove mønstre. 


Det er tøj, man bliver glad af, og som man ikke kan modstå. Havde det ikke været for økonomien, havde jeg købt mig fattig(-ere).
Jordbær og en stor, kold Stella Artois på altanen. C'est la vie. En anden ting, du skal prøve, hvis du er i Paris, er dette sharwarma-sted. De laver verdens bedste shawarmaer. Det er rigtig nok. Lenny Kravitz har selv anbefalet dem. Og NY Times. Og det ER godt. Normale priser, ekstrem hurtig betjening og høj nam nam-faktor. L'as Du Fallafel, Rue Des Rosiers 34.Et stk. falafel fra L'as Du Fallafel (se ovenfor). Med bl.a hvidkål, aubergine, ikke for meget dryp-udover-det-hele-dressing, lækre falafler - og nok af dem - og solskin og rosévin. Oh la laaa.Lige så vel som man skal huske solcreme og kamera, skal man huske at tanke op en gang imellem. En disciplin, vi var ret gode til. Sådan ser det ud, når man kigger op i himlen fra Jardin du Luxembourg (ret nice park lige ved senatet) på en sommerdag. 


...Og sådan ser det ud, når man kigger ned, i Jardin du Luxembourg. I hvert fald den dag, vi var der :) Macarons og rosévin, sol og et tæppe, vi lige lånte fra hotellet. Så kører det. Udsigten fra vores værelse på 5. sal.

Vi boede på Perfect Hostel. Som i den grad lever op til sit navn. Ren fornøjelse, og ret centralt i Montmartre. 37 Euro pr. mand pr. nat, med eget badeværelse og toilet. Og morgenmad, gratis trådløst internet, og flinke mennesker.
Perfect Hostel, Rue Rodier, 39.

7 kommentarer :

 1. Ser skide hyggeligt ud Lotte :) er kun lidt misundelig!!

  SvarSlet
 2. Tak for din kommentar Henry! Det er også meningen, det skal se skide hyggeligt ud :) For det VAR det jo..

  SvarSlet
 3. Suk! Paris! Vil tilbage NU!
  Det ligner en alletiders og skøn tur! :-)

  SvarSlet
 4. Hej CityGirl - ja, det var ret godt i Paris. Ville dælme heller ikke ha' det store imod at komme tilbage ASAP!
  Tak for din kommentar - og fortsat god dag :)

  SvarSlet
 5. Fantastiske billeder! Fed tur, kan man se, og godt skrevet... Kh. Marianne (kan med fordel udtales på franske ;o)

  SvarSlet
 6. Hvor ser det bare lækkert og hyggeligt ud :)
  /Christina (Hyggekisten.blogspot.dk)

  SvarSlet
 7. Bonjour Mariann' (hehe mor - du er luret ;o) Dejligt du kan li' billederne! Det er altid godt med noget øje-guf..

  Christina: Tak for din kommentar! Det VAR også bare hyggeligt! :)

  SvarSlet