20/10/2011

Opråb til indsnævrede medieforskere

Der er sommetider en større kløft imellem generationerne end man skulle tro, og i gårsdagens udgave af Politiken stødte jeg på eksempler på, at de voksne (undskyld; én voksen, so far) har taget helt fejl af de unge..
I går ku' man i Politiken læse om, at phd., seniorrådgiver og medieforsker Tem Frank Andersen endelig kunne ånde lettet op, fordi nogle unge havde skrevet et indlæg til Politiken om, at de ikke gad mere reality-tv. http://politiken.dk/debat/ECE1420802/unge-seere-fri-os-for-uintelligent-forargelses-tv/

De var trætte af, at medierne per automatik regner med, at reality er, hvad unge finder mest interessant, og at så længe der er seere nok, så kan producenterne gå så langt de vil. Det er fx ikke mange Paradise-generationer siden, at sex for åben skærm var vildt. Idag er det mainstream.
JA det sker, vi ser de programmer, men hvis det i Tem Frank Andersens hoved er lig med, at så har vi ikke større ambitioner om vores eget liv, end at leve som de gør på skærmen, og at reality-deltagerne dermed er nogen, vi ser op til - så har Tem fået det helt forkert ind (... ej men bør jeg virkelig bruge tid på at forklare det?!).
Det er ufarlig underholdning og er lidt det samme, som når topdirektører læser BT, ikk'. Det siger ikke nødvendigvis en hel masse om hans/hendes personlige ambitionsniveau.

En smule ydmygende for bl.a. min genereation (og for Tem selv), når Tem siger:

"Hvor er det befriende, at unge gerne vil være voksne.
Eller i hvert fald stræber efter at tilegne sig viden og dømmekraft nok til at kunne praktisere en smag, som går ud over det individuelle underholdningsbehov". -Tem Frank Andersen.

http://politiken.dk/debat/ECE1425649/unge-vil-ikke-saettes-i-baas-som-umodne-hedonister/

Æh, Tem, hvad havde du lige regnet med? Bli'r det hele ikke lidt indsnævret nu? Synes du slet ikke, at de rekordstore ansøger-tal på universiterne siger bare lidt om, hvor vores ambitionsniveau ligger..?


...Men stakkels Tem havde aldrig været ung. Han var med andre ord fanget i sin senior-akademiske voksenkrop, og vidste derfor ikke, at unge gør nogle sære ting som at ryge hash (hej hej, Tems generation) og se fjollede reality programmer, som ikke helt afspejler virkeligheden, men som er acceptabel underholdning alligevel, fordi mennesket til alle tider har haft brug for syndebukke og nogen, man ka' grine af. Stakkels Tem havde altid - lidt blåøjet måske - tænkt, at hvis de unge foretrak at se sure og nøgne unge mennesker indgå slatne alliancer i Mexico, med brandfarlige promiller - ja så måtte man nødvendigvis gå ud fra, at så var det vel således, de unge omkring ham selv ønskede at leve..
Og på dette baserede han sin virkelighedsopfattelse og havde derfor lidt svært ved at leve lykkeligt til sine dages ende.. (indtil 7 ganske almindelige unge skulle åbenbare sandheden for ham).

Så er kan der vist ikke koges mere suppe på den.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar