25.08.2010

1. seriøse indlæg på bloggen: Facebook-dilemmaet

"You're undercover my secret lover, you're what I neeed"..

Har du det sådan med din Facebook-profil?
- Ret afhængig, uden at ville indrømme det.
-Tjekker du den flere gange dagligt - også selvom den NOK også er der i næste uge, hvis du skulle lade den stå lidt på stand by..?
-Har du også hørt dig selv sige sætningen " haha, dét var sjovt, det skal jeg hjem og skrive i min Facebook-status!"..?

= Få nu et liv ikk'? Og jeg kan ligeså godt selv melde mig under fanen, hvor der står 'semi-afhængig'. Det er noget med, at man ikke skal puste med mel, når man selv bor i et glashus..

Jeg er fascineret af, hvor meget Facebook betyder i mange folks hverdag. Selv min mor er riimelig aktiv derinde, synes jeg. Selvom hun hårdnakket, igen og igen, påstår det modsatte (hallå mor, vi kan jo se, du er online).

DagensDilemma:
Er det positivt at ha' så mange Facebook-venner som overhovedet muligt eller er det federe at sortere i dem (mere eller mindre ukritisk, men dog sortere)?

Fordelene ved at add'e Gud og hver mand og sige "JA klart" til alle, der vil være din Facebook-ven, er bl.a., at så er chancerne større for, at nogen kan hjælpe dig med det du søger.
Om det er lejlighed, job, musik, inspiration til aftensmaden, pæne mænd, sladder. You name it. Og det' da skide smart. Det ER det. Jo større ens netværk er, desto større chance for at få bid, når man søger noget. Og mange andre fordele.
(- man skal jo ikke kun 'indsamle' venner for at udnytte dem. Eller hva'? høhø ;o) Dén lader vi hænge lidt.. )

På den anden side synes jeg sgu samtidig det hele bli'r så distanceret, hvis ens mål med Facebook udelukkende er at samle et netværk på størrelse med Mads Christensens ego og lade hele verden følge med i ens liv.
Med fare for at lyde 60 år ældre end jeg er, så synes jeg, man må bevare en vis portion nærvær på sin Facebook-profil og trods alt kunne folks navne og 'her-mødtes-vi-første-gang' på samtlige af ens facebook-venner. Lidt kendskab til folk.
Ifølge mig er Facebook ikke er sted, hvor man skal blotte ALLE eskapader, og netop derfor sker der ikke noget ved, at lade random folk stalke mig og mine mere eller mindre ædru billeder.
Kan man sige.

Men så er jeg ikke 'man'.
Praktisk eller ej, skal jeg så efterfølgende partout være facebook-venner med de folk jeg møder og smalltalker lidt med, en tilfældig lørdag nat i byen? Tilsyneladende ja, hvis man spørger det andet køn. Næ, hvis man spø'r mig. Så ud er de røget igen (Sorry guys).
Ses.

- meeeen, kræsen er jeg dog heller ikke, mht. at blive venner. Inviterer du mig på chokoladekage, så er vi venner hurtigere end du kan nå at trykke på 'Tilføj..' ;)

18.08.2010

Frustrations-udrensning

1. mavesure oplæg på min blog (som jeg ikke er bestukket til at skrive, selvom jeg dælme får nævnt Føtex nogle gange i det følgende, negativt eller ej).
Nu fik jeg bare nok, og frustrationerne må ud:

Føtex er landet med et nyt tv-spot, som udgøres af en elendigt sammenstykket sang + billeder.
'(bla bla bla bla) Føtex er sej, vi gør mere for dig'.
Flot. og hjerte rimer på smerte og Føtex rimer på om'er.

Aahr Føtex. Op på hesten igen igen.

Lyt til den (sorry, men kan ikke finde et link til den) og gi' mig ret i, at den er stykket sammen i en frokostpause på et bureau, som hellere må holde sig anonymt.
Det er da amatørarbejde? Det er meget muligt, at det er meningen at teksten ikke skal passe til melodien; det må man gå ud fra, men puha, man bli'r helt dårlig.
Så dårlig, at jeg imod al vilje nu forpester min blog med 1 stk. dårlig stemning.

Eeeej, come on!
Helle for, at man ikke længere må skrive dårlige og 'vi-havde-ikke-så-meget-tid-og-det-var-fyraften-og-børnene-skulle-hentes-og-og-og-går-den-så-går-den' -sange i reklamer. Øv altså.
Det er for lallet.
Hvad er det for voksne, der finder på det?
(og hvem finder i øvrigt på de EKSTREMT irriterende Boxer-reklamer, med ham der "hold kæft"-manden? Ok så. Helt dumt er det jo ikke, for folk på gaden siger det jo rent faktisk.. så'n er der så meget spøjst ved reklamer)

Nå, jeg burde selvfølgelig slet ikke omtale ovenstående her, hellere tie det ihjel..

Men hallo derude, hvis i er blanke for kreative idéer (og tak Føtex, fordi i endelig åbnede øjnene og indså, at Knolø og friske fødevarer ikke er sagen. - Nej, rettere, Knolø er ikke sagen (hvad tænkte i egentlig på??)), så løb en tur og frisk hjernen.
Sov på det. Snup en lakridspibe. You name it. Eller uddelegér til andre kreative hjerner.
Men ikke flere lallede sange i reklamer vel? Det kan fungere, men for tiden spiller det bare ikke rigtig
(haha, fik du dén?).

Reklamesange, vi kan acceptere:
- Lillebror-ost  ("lillebror, lillebror...?")
- Måske Merci-sangen.. På en god dag. Har ambivalent forhold til det univers.

Knus -ja, også til dig! :)
- Lotte

15.08.2010

Et stykke med træthed, ristede løg og ømme ben

Kan man proppe fornemmelsen af træthed (som i 'traaat'!) ind i sin blog?

Selvom jeg plejer at synes Odense er et bette provinshul, er den stor nok til at lade mig løbe rundt i flere timer som en anden fitness-idiot (- á la de, der kan sige nej til kage..!), bare fordi jeg fór lidt vild..

Har løbet hele Skibhus-kvarteret rundt, og hele Odense Havn m. tilhørende sidegader plus kæmpe kolonihave-kompleks, fordi jeg ikke er typen, som smutter forbi Krak (aka. løsningenpådetmeste.dk) inden jeg render ud i verden med et ganske bestemt mål, men uden at kende vejen.
Flot.

Desuden VED jeg godt, at jeg tabte min stedsans i en busk for maaaange år siden, så dagens marathon var vel selvforskyldt.

"Men mor, hvad laver den skøre løbende dame i kolonihave-forvirringen, når hun ikke har kolonihavehus og ikke engang ved, hvordan man hejser Dannebrog eller luger ukrudt?"

- Jeg ville besøge min søde veninde og kollega Henriette i hendes kolonihavehus (som er et langt ord at skrive), da jeg var næsten sikker på, at hun gik derude og knoklede med jord og spader..
Henriette er en handymand om søndagen, og hun er skide sej. Det er jeg ikke, for jeg fór jo vild og jeg ku' have forudsagt det.
Men Henriette blev fundet og så stod vi der og kiggede på hendes nye hus og svedte og var glade :)
Og så gik turen hjemad og nu er jeg træt, men jeg leverer da liiige dagens anekdote på et sølvfad, for snydes skal i ikke og jeg sagde jo forleden, at jeg vil skrive hver dag :)

Nyt mål:
At huske at skrive dagens indlæg korte. Nogen gange tror jeg, at min evne til at begrænse mig ligger i den der busk, som forlængst har jævnet min stedsans med jorden.

14.08.2010

Sved-kagen og min glamourøse rygrad (Jeeesus!)

Min rygrad er letbøjelig; den er lavet af helt specielt blødt materiale, rav eller sådan noget (sagde jeg måske ikke i et af mine første blog-indlæg, at jeg ville ha' mere glamour i mit liv?), og specielt designet til at kunne bukke. Især under.
Derfor prøver jeg ofte at opstille regler á la '0 kage og slik denne uge', og bla bla bla.. (er der NOGET som helst, der lyder bekendt her?) ;)
Men man må kun begrænse sig selv, så længe man ikke bliver kage-flabet af det :)
Man må ikke være så sund, at man bli'r flabet.

..Sorry damer, men det er flabet at takke nej til kage, som nogen har bagt og rørt, i deres ansigts sved.

(mmmm! Sved-kage?..).

Så fik jeg sagt 'flabet' tre gange på ingen tid. Sikkert hurtigere end du kunne nå at sige, "jamen Amo gi'r altså ikke sved på panden! Det må man godt takke nej til!"
(- Nej man må så ej, for selvkontrol af den kaliber FINDES jo ikke. Hold nu op.)

Velbekomme.
- Lotte.

12.08.2010

High Five! Det er torsdag :)

Interessant og fængende som bare pokker som min blog jo er, lægger jeg ud med nyheden om, at det idag er intet mindre end TORSDAG - endda en grå og regnfuld én af slagsen. Men udsigten fra Nørgård Mikkelsen reception er altid fan-tas-tic, så intet brok herfra (og så regn midt i august! Herre Jemini).
Men pyt med regn, det er torsdag og jeg skal i Fakta.

Torsdag aften i Fakta ER ikke tilflældigt; det er optakt til fest med tøserne, for torsdag er næsten lig med weekend og så går det ikke an at sidde derhjemme med sin kryds & tværs (den må jeg lave i morgen..).
Næ du. I aften bli'r det sjov og balla'e, så skal jeg nok komme op med mere dybsindige blogemner, de andre dage.

Dagens mål:
At fodre min blog med sjovhed HVER dag (ok så - årets mål, vel nærmere).
Jeg har ikke lavet den her blog for sjov vel, så skrives må der.
Tales,
/ Lotte

PS: Hr. Jemini, hvis du ser det her, må du gerne melde dig på banen, da jeg tit hører om dig, men endnu ikke er rendt på dig..? Kom på Boogies i aften, evt. måske er jeg dér.