18/07/2013

Stegt flæsk i bikini

”Hvad er det nu, det minder mig om?” tænkte jeg, mens jeg sad på mit grønne badehåndklæde på stranden og forsøgte at ligne en ægte havfrue. 

Jo jo. Så slog det mig. Hele strand-tam tam’et minder mig om svitset bacon på en pande ved højeste blus. Når mennesker som horder af flæsk i kulørt bikini går i fælles svits-mode, giver det mig deja vu til søndag morgener med æg og bacon, der ligger og krymper sammen i eget fedt på panden, mens det bliver brunere og brunere og mere sprødt og tørt.

Hvor gennemstegt ønsker De deres korpus?
Nogle af os er storforbrugere af den sunde marinade, vi kalder solcreme. Andre vil hellere smøres ind i REN stegefedt – sololie om du vil – så bruningen bliver endnu mere gennemført.

Der steges igennem.

Nogle er til ”rosa/rare”. Det er dem med parasol, bøllehat og 117 løse gevandter i hør, og som kun liiige skal brunes en anelse på hver side.
Jeg selv foretrækker ”medium”, mens andre går efter den mere hardcore ”well done” gennemstegning fra inderst til yderst. Auch!..  

Et af de vigtigste læringer, når du steger på naturens egen kogeplade, er at huske at vende dig med jævne mellemrum, så stegningen kan blive regelmæssig og velfordelt.

Giv dig selv et par timer i solen, alt efter smag og behag, temperaturer og udholdenhed. Så er du klar til at indtage verden i brun og lækker indpakning. Eller – måske som overophedet krebsefarvet turist-flæsk i begyndelsen, men bare rolig; om et par dage kommer den farve, du har hungret efter hele vinteren.


TIP: lav selv verdens nemmeste bodyscrub:
For at huden er helt modtagelig overfor solens stråler, og du virkelig kan få farven til at trænge ind, er det en god ide at klargøre huden ved at fjerne døde hudlag før stegning. 

Det klarer du let ved at dyppe dig i vandet, rulle dig i sandet og så gå i gang med solcremen. Solcreme skal du alligevel have på, og ved at lave det mix, jeg kalder ”solcreme feat. sand”, opnår du en effektiv skrubbeeffekt - og slår samtidig to fluer med ét smæk. Velbekomme!

5 kommentarer :

 1. Jah, eller også bare beholde jordforbindelsen og nyde naturen mens man er i den. Og så ikke så mange mennesker der higer efter Danish Bacon Look lettere branket m.m. Men godt ser det ud. I små doser. Jeg gad godt at de der stråler snart bed lidt på. Forfængelig eller ej.

  SvarSlet
 2. Kære Anonyme,
  Tak for din kommentar - jeg forstår, hvad du mener, men vi danskere er nu engang en bacon-nation af rang, Nyt Nordisk Bacon Look og en 4-stjernet bruning på begge sider. SÅ har naturen gjort os godt.. ;-) hæ hæ.

  Go' sommer.
  - Lotte

  SvarSlet
 3. Tak, og i lige måde.

  SvarSlet
 4. Den resterende tid indeholder hvepse, myg, begyndende efterår, smukke stauder, guldsmede (selvom det er nogle år siden DE RIGTIG STORE har vist sig, og sidst men ikke mindst, en August, der ofte er varm og skøn. Findes der noget bedre i Danmark end sensommeren. Nej, vel.

  SvarSlet
 5. Hej Anonym - tak for din kommentar.
  Og du har heeelt ret! Sensommmeren og det begyndende efterår er en smuk og dejlig årstid. Lidt vemodig bestemt, men smuk og forhåbentlig lang og varm i år.

  God sommer :)
  - Lotte

  SvarSlet