21/01/2013

Social mediaddiction.

Du ved, du er underlagt de sociale mediers ”umuligt-at-komme-ud-af-igen”-jerngreb, og at du lider af Instaddiction, når du:-  Ikke kan se noget flot natur, mad, mennesker, you name it, uden at tænke ”Det skal på facebook/Instagram! Hvor er min telefon?!”

 Tænker ”det er lige til en status update!”, hvis du oplever noget lidt ud over hverdags-niveau. Eller også er det vitterligt leverpostejs-hverdagsagtigt, det, du oplever, men da det er en dag siden, du sidst updatede, indfinder abstinenserne sig efterhånden.


 Ikke kan tage i byen uden at checke ind. Faktisk kan du næsten ikke engang gå på toilettet, uden at det kilder i fingrene for at få lov at checke det in.


-  Ikke kan lade være at gå på facebook og tjekke samtlige af de notifikationer, der som enerverende, stædige nærheds-frarøverer popper op på din telefon.


- Ikke kan lave salat/grød/kage uden at smide det på Instagram.


 Når du er på ferie og ligger ved poolen/drikker sangria/rider på æselryg og ikke kan lade være med at gøre facebook opmærksom på det. Smid dit korpus ned i den forbandede pool og lad facebook være facebook.


 Når du takker JA til de milliarder af ”birthday-og-alt-muligt-andet-fis”-requests, som folk sender dig.

- Når du er den mest aktive fan på en given firma-facebookside og kommenterer hver gang, virksomheden poster en eller anden brand-agtig sludder for en sladder.


 Alt det dér med at skrive på facebook når man er kærester. Og især når man ikke er kærester. Hm. Værs'go'. Distribution af privatliv lige ud i alles newsfeed.


 Når du indser, at du efterhånden har udviklet uhyggeligt gode stalker-skills, og at der snart ikke er det menneske, du ikke kan opstøve via et samarbejde mellem de offensive parter Google/facebook/LinkedIn/Instagram/etc. 


-  Når du videre-poster kæde-status updates.

- Når alt det, du skriver på facebook er en kombi mellem ord, hjerter og smileys. Eller nej – det er bare dårlig smag. Ikke nødvendigvis et udtryk for afhængighed. Sorry.

- Når du ved, præcis hvor mange facebook-venner du har.

- Når du sender friend-request til alt fra buschaufføren og flaskedrengen i Netto til de mennesker, du minglede en lille bitte smule med i byen i lørdags. Eller i hvert fald sagde "skål" til.

Og så er spørgsmålet, om det er en skidt ting at være afhængig? Bliver man et dårligere menneske af at være fuldtids-facebook’er og bruge al for meget krudt på Instagram? Hvis du kan jonglere med nuet og være nærværende både online og offline, er det vel okay. 
...Kan du det?

Ingen kommentarer :

Send en kommentar