16/12/2012

Billedbog: New York City 2012

Sådan. Har været i New York (i november. Beklager up to date-hastigheden her på bloggen). 

NY var nøjagtigt lige så fedt, som alle har fortalt dig.

Jeg brugte 5 dage derovre, og kunne godt have slået mig ned. Selvom det startede med 10 timers forsinkelse i verdens kedeligste lufthavn i Berlin (læs i øvrigt en guide til, hvordan man fordriver 10 timers ventetid i verdens kedeligste lufthavn i Berlin).

Jeg besøgte min seje veninde Bodil, som bor i Williamsburg, Brooklyn, og er i praktik hos den danske mission i FN (Bodil er ikke særlig tabt bag en vogn).
Når Bodil bogstavelig talt klarede verdenssituationen, slentrede jeg rundt i NY i dagtimerne. Bare mig og mit kamera. Om aftenen fik vi selskab af Bodil og noget øl/cocktail/mad/rooftop party/mere cocktail/etc.

Nu vil jeg for en gangs skyld overlade det meste til billederne. God fornøjelse og god tur! 

- Nå ja, det er ikke et spejlreflekskamera jeg har rendt rundt med, selvom dét er blogger-kutyme. Og jeg synes altså stadig, Picasa er sjovt at lege med - så hvis du synes, billederne er noget "hjemmelavede" i det, er det nok derfor. Hva' fa'en. Hjemmelavet fungerer som regel ret godt.  ..Lad være at nævne noget med fallos, ikk'. Det er kun forbeholdt gymnasielærere uden fingeren på pulsen. 
Det her er The Rockefeller Building. Den er ret høj (259 meter). Men ikke så høj som Empire. Jeg var oppe i den, og udsigten var ta-daaa: FANTASTISK.Der er koldt på toppen.
En snestorm havde ramt NY dagen før, men sneen forsvandt næsten lige så hurtigt, som den var kommet.

- Her har jeg dog bustet en lille fesen sjat, som stædigt insisterede på at posere for mit kamera, i selskab med Empire State Building i baggrunden. Manglede bare nogen at dele det her med, og var lige ved sige til de andre turister "Har I SET det?! Er det ikke VILDT?" 
...Jeg tror nu nok, de havde set det (også selvom de ikke gik rundt med åben mund og opspærrede øjne ligesom mig). Udsigten var li'ssom pænt svær at overse. 
Yellow cab. Og høje huse. Og et amerikansk flag. Så er alt, som det skal være, og vi kan godt regne ud, vi ikke længere befinder os i Valby.
Jeg er fan af den udsigt her. Det er lidt samme fornemmelse, som da jeg var Himalaya engang: Man føler, man står på toppen af verden. 
Nok er Valby bakke høj, men det er lidt noget andet..


Dyr butik. Kun kigge. Ikke røre. Endnu. ...Mindre dyrt sted. Men ikke desto mindre er der 3 toiletskure til pøblen, og et umiddelbart finere ét af træ til over-pøblen. 
Ja hvorfor ikke? Ingen skal føle sig snydt i landet, hvor alt er muligt.
Jeg tog en tur på Museum of Modern Art, MoMA, 
Hvad du ser her, synes jeg er en cool måde at skrive "racisme" på. Lidt skræmmende - ligesom ordets betydning.
Det er svært at se tæt på, men portrættet af manden her, er bygget op af piktogrammer. 
Det var jeg lidt fascineret af....Sådan. Her ser du piktogram-manden lidt tydeligere. Sejt lavet ikk'?.Dygtige, østrigske Gustav Klimt har malet en hulens masse blade og træer. Og en lillebitte smule luft under dem. Jeg synes, det er flot og forårs-agtigt.
Synes du, det virker bekendt? 
Norske Edvard Munch er et smut forbi MoMA p.t., og du kan se hans stunning billeder helt indtil d. 29. april næste år.


Edvard M. har malet sig selv. Er det bare mig, eller ligner de hvide streger nederst i billedet en skelet-arm?.. 
...Edvard? Her er vi  på alle måder ovre i nogle lidt større armbevægelser. Monet har også kilet sig ind på MoMA; faktisk har han fået en hel væg, fordi han tilsyneladende ikke kunne begrænse sig i sine åkander.

Flotte farver, men helt ærligt, så synes jeg, der er noget konferencelokale-agtigt over farverne og motivet. Er ikke helt fan endnu.En af Picassos kubistiske damer. Oh la laa!Nogengange må man skrue bissen på overfor retarderede billister.Høje bygninger x 5. Med masser af lys i. 
Og selvfølgelig har Stars and Stripes lige lavet snigeren og er kommet med i billedet.Det er ikke så tit, man tilfældigt lander på Times Square. Men det gjorde jeg. Det var en fejl, for jeg skulle i den stik modsatte retning, men var gået forkert.

I min iver for at finde vej, glemte jeg lidt at nyde stedet, men var dog åndsnærværende nok til at knipse et par billeder af det dynamiske "billboardernes utopia" (ja det udtryk fandt jeg lige på).Haps. Vejen til velstand er belagt med kapital(-isme). 

Dejligt råt. Bemærk bien med solbriller og hue.Nej, vi er ikke et eller andet frodigt sted i Jylland. Vi er stadig i NY. 
Her er jeg gående langs The High Line i Meatpacking district. Det er en gammel, nedlagt jernbanelinie, som man kan gå langs med, hævet over gadeplan.

Turen er fin, fordi man dels ser byen lidt oppefra, men også fordi der er en del grønt på turen.
At solen skinnede som en sindssyg var bare bonus.


Flot kunst på en gavl.Der er lys for enden af gyden. 

Sikkerhedsrådet i FN. Har ikke skiftet look siden 60'erne, ser det ud til, men fair nok. 
Så længe det ikke er verdenssituationen, der er er stuck i 60'erne, går det nok, at FN's stole er latterligt outdate'ede.FN's Generalforsamling. 
Da Bodil og jeg var der, stod der en selvhøjtidelig lyshåret pige på talerstolen og spillede smart foran den karrygule væg...Brunette i Jerusalem? Tror ikke, det land findes.Man kan ikke redde verden lige meget hele tiden.DENMARK! Go go go!!Sjov kombi af frodig natur og vild storby. Sådan er det i Central Park, hvor jeg spiste sushi på en lille bænk ved en lille sø, med små broer, planter og egern inden for rækkevidde. Lovely.
Cocktails er en vigtig del af ... livet. Fra venstre er det Bodil, Bodils veninde (som havde den vildeste Brooklyn-accent, var det vist) og mig. Cool pige bor cool. Her er det Bodils hus i Williamsburg. 
Williamsburg i Brooklyn er i øvrigt stedet, hvor du finder de ægte hipstere. Den ægte kreative klasse, som har noget at have det i.Sommetider er det bare svært ikke at være glad..
...når det var nærmest forår i NY....Selvom nogen har puttet livet i kasser. Eller måske har de bare givet kasserne nyt liv?..
Hvor ellers, but NY, møder du en mand, som har slæbt sit klaver ud i parken? 
Hvis ikke bjerget kan komme til Moses..Stars. Arranged in stripes. 
Gæt, hvordan man har det, når man har spist to styk?
- Det ER iøvrigt kage, du ser i forgrunden, og ikke det PUR-skum, man fx bruger til at tætne tagsten med. Og det er mint, der er på toppen. Ikke jord.
Ja, Bodil ser glad og uvidende ud. Hvad hun ikke vidste var, at hun inden for 20 minutter ville krampe sig i mæthed og cupcake-overdose. 
Det kunne vi måske godt ha' fortalt os selv..2 kaffe to go, 2 bagels med lox spread (smøreost med laks - yum!) og så afsted til den nærmeste bænk m. udsigt. Det blev her.
Med view over Manhattans skyline fra Williamsburg-siden på en vildt lun formiddag i november.
Life's easy.


Samme udsigt som ovenstående. Har bare været igennem Picasa-møllen.. Det bliver det kun mere læks af, synes jeg.
Street art. Han må leve med at blive trådt på en hel del, som han ligger der på fliserne med sin attitude..Bodil iført noget, der ligner bollehår og så paillet-krave. Begge dele kan vi godt lide. 
Jeg ved dog ikke, om Bodil (aka DK's kommende udenrigsminister) bryder sig om, hvad jeg kalder hendes frisure, men jeg har jo ret..

Vi venter på toget på Bedford Avenue, og som ægte turist er man undskyldt: Knips knips knips af alt!Mastodonter. Men de har garanteret et formål.Der er ikke levnet ligeså meget plads til himlen, som til så meget andet. 
Den kiler sig ned, hvor den kan komme til det, og så må man ellers bare huske at kigge op engang i mellem. 
Ærke-amerikansk. Der var militær-veterandag på 5th Avenue, og Miss America hér rullede blandt andre forbi.Har du set Sex & the City, har du sikkert en idé om, hvor jeg befinder mig. Et must-see for Bodil og jeg. PS: Jeg var glad, selvom jeg ikke ser sådan ud.
Slentrede rundt i Williamsburg og fordrev tiden, indtil jeg skulle i lufthavnen og hjem til mini-DK. 
Så jeg fandt en delikatessebutik, der hedder Depanneur, med alskens lækre ting, blandt andet "Drunken Monkey Jam":
Sugar coated with bananas, a splash of rum and a dash of lime. Buy me and you'll be dazed with delight. Sweet.

Købte en kop kaffe og faldt i snak med en fyr, der arbejde for Vice Magazine og mente, danskere var ret høje. Men det er da klart, han synes det, når han selv var kineser..


4 kommentarer :

 1. Fan-fucking-tastisk!
  Kh. Marianne

  SvarSlet
 2. Wuhuu! Tak!!
  Lad os lige snart se på, hvorfor du ikke kan logge ind som Marianne, men står som Unknown.. Det er da bøvlet noget fis.

  SvarSlet
 3. Wow, fed repotage!

  SvarSlet
 4. Tak! Jeg synes også, billederne er dejlige at drømme sig væk i en gang i mellem! :)

  SvarSlet