04/11/2012

Om Den Kreative Klasse og resten af Overfladiskheden

Har tænkt på 4 ting. Eller - jeg har selvfølgelig tænkt på flere, men 4 af dem faldt mig ind som værende usædvanligt overfladiske. Så meget, at jeg må dele det med dig:

1) Alt det der hipster-hejs
Nu har vi grint lidt af 'de der hipstere' i et stykke tid. På trods af, at de er overalt.
Ingen ved dog, hvad en hipster er, men alle slynger om sig med udtrykket. "Jaer du er nok rigtig hipster med de der sko, hva''? Hahaha!"

Det er nu engang sjovt at gøre grin med nogen. Og dem med fipskæg, skovmandsskjorter, rygsække og fixiebikes står altså for skud p.t.

En ægte hipster er dog meget mere end en skovmandsskjorte og en Høker-bajer på Mesteren & Lærlingen i Kødbyen. Urban Dictionary giver dig endelig definitionen på en vaskeægte hipster.
(Provinshipstere go home) Og lad os så slappe lidt af med at kalde alle fyre i 20'erne og med overskæg for 'hipstere'.

Læs også mere i denne artikel fra Information: Hvem slog hipsteren ihjel?


2) Maria Gerhardt alias Djuna Barnes (DJ og redaktør på magasinet Københavner):
Maria har især sagt to ting, der er så overfladiske, at de - til irritation for mig - klæber sig fast på indersiden af min hjerne.

Damen siger i mit nye nummer af Cover (okt. 2012)
"Modsat det meste reality, hvor man kan nyde arbejderklassen flashe deres beskidte lagner, så er det her (Instragram, red.) den kreative klasse og deres børn, som lukker op og inviterer indenfor på Instagram"

At Instagram tilhører den kreative klasse, synes jeg lyder som en konklusion, Maria lige har trukket op af hatten.

Her vil jeg godt indskyde, at udtrykket 'den kreative klasse' er nøjagtigt lige så flyvsk som begrebet 'hipster' (Og alligevel er det allevegne. Argh!).

Hvem ER den kreative klasse? Og hvor lidt skal der til, for at man kan kategorisere sig selv som værende i dén kasse? En hjemmelavet collage i ny og næ? Et Instagram-foto?
Et par gummistøvler fra Hunter og et par unger i upcoming designertøj? (så pyt med, om det mest kreative man har i hjemmet er børnenes pølseskåle i ler, så længe det ligner, at man er så'n en krea type..)

Tilbage til Maria Gerhardt, den kløgtige skribent. Hun sagde for et par år siden noget, som jeg simpelthen ikke kan glemme, så tosset var det:
"Man bliver rummelig af at bo i en storby. Mange københavnere er særligt rummelige. Jeg ville fx lettere kunne falde til i New York end i Esbjerg"
Hm hm... Den lader vi så hænge lidt.


3) Mindfulness. I hold på 100 deltagere. Mest kvinder. (æhm.. afstressende?)
Jeg læste i MetroXpress forleden, at for at forebygge stress hos medarbejdere, sender mange virksomheder deres medarbejdere til mindfulness.
Som om en times vejrtrækningsøvelser skulle kunne gøre folk glade og rolige, når finanskrisen raser på deres arbejdsplads, og de risikerer at blive arbejdsløse?!

"Pust iiiiind! Pust uuuuuuud!!! Ahhhh!! Dagpenge og aktivering og jobcenter og administrationshelvede - nu kan I bare komme aaaan!"

... Og så er der en Mindfulness-direktør, der siger (til de eksperter, der trods alt stiller sig kritiske), at "Arbejdsgiverne hjælper jo bare den enkelte medarbejder ved at give dem nogle værktøjer, som de kan bruge både arbejdsmæssigt og privat".


'Værktøjer'? Et skrup-overfladisk ord.
Pust iiiind! Pust uuuud! Og stik fingeren skrååååååååååt op. Aaaah.

(rolig - jeg er ikke harm, jeg provokerer lige lidt, ikk')

Hvis man også skal huske at passe sit mindfulness samtidig med job og hus og mand og børn og øjenomgivelser (læs længere nede), så tror jeg mest på effekten til venstre.


4) Dameblade.
Her er stort set alt overfladisk. Men jeg gider ikke lige remse samtlige ord fra det seneste Cover op, så jeg nøjes med dette citat fra Covers skønhedsredaktør. En dame, som har rigtig meget at gå op i. Det er tydeligt:

"Nu er de høje UV-stråler væk, og det betyder, at jeg vanen tro skal fjerne overflødige pigmentsamlinger på min hud (ja det skal vi selvf. alle sammen huske. Har du fjernet dine pigmentsamlinger endnu? ...Hvad med nu? Okay så LOV at du gør det i morgen! For Guds skyld fjern de pigmentsamlinger!).
Det gør jeg hver vinter for at få en mere ensartet og klar hud. Jeg holder mig til Clinique ligesom sidste år, og turen er kommet til mine øjenomgivelser."

(Jeg tror, turen er kommet til, at vi slapper lidt af og får os noget rigtigt at gå op i...)
EVEN BETTER EYES, Dark Circle Corrector fra Clinique: 395,- kr. 

6 kommentarer :

 1. Shit! Jeg har ikke fjernet mine pigmentsamlinger! Jeg anede ikke at man OGSÅ skulle det.... Er der en deadline for det? Er det for sent?
  Dameblade er til at lukke op og skide i - man får jo stress af alt det man efter sigende skal gøre. Hvem har tid til det?

  Og så synes jeg hende der Djuna Barnes er lige så ligegyldig som reality - forskellen er bare at reality er sjovere ;-)

  SvarSlet
 2. Hey CityGirl, og tak for din kommentar.

  Men.. Har du ikke fjernet pigmenterne endnu? Ej men dét er jo useriøst. Tænk på din stakkels hud og dens pigmentdepression!...
  Yes - man får stress af dameblade og mindfulness, der skal passes.
  Lad os gå ud og leve livet i stedet for.

  God aften,
  Lotte

  SvarSlet
 3. Ja, slap lige af....der er sgu da ingen der fjerner pigmentsamlinger i ansigtet! Jeg gør ihvertfald ikke ;) Godt indlæg i øvrigt! You tell'em girl!

  SvarSlet
 4. Præcis, Cille. Jeg vidste, du ikke er fortaler for den slags bitte små småligheder. Og jeg har stadig ikke fundet ud af, hvad pigmentsamlinger er..
  Tak for din kommentar - nu ligner det næsten, at der er gang i bloggen, haha ;-)

  SvarSlet
 5. Så fik vi det på plads - skarpt, Lotte!

  SvarSlet
 6. I gamle dage hed det fregner og det var daaamn sexy !

  SvarSlet