10/01/2012

Vend den hule kind til

Én ting, jeg synes er sjovt og lidt synd og egentlig også lidt irriterende, er når piger (uanset hvilken vinkel det drejer sig om; om det så er bagfra på hovedet) bliver fotograferet og indtager nøjagtigt samme ansigtsudtryk som på de 117 milliarder andre billeder de har på Facebook.
Det er pjattet. De vil kun fotograferes fra én ganske bestemt side, og med en ganske bestemt og nøje instuderet trutmund, som bør indfinde sig i en ganske bestemt vinkel i forhold til næsen; ikke for meget trut á la kyssemund, men heller ikke for 'slap', for så ser læberne ikke helt så store ud. Og det er bedst at ha' store læber.

Er De også lidt muggen i kanten?
Men det kan være, de har en muggen kind i venstre side af ansigtet, eller måske endda en hul kind (hvis man nu er født med kun én kind). Så kan man godt forsvare, kun at ville fotograferes fra en ganske bestemt vinkel, for hvem vil dog ha' udbasuneret den slags. 
Det er de sociale medier som skal lægge arkiv til billederne, så det er om at holde på sandheden om det hele, det være sig fx en grim venstre kind, et manglende øre, en dårlig hårdag, vinterdepressioner, ensomhed, stress eller andre fæle sandheder, som mange mennesker i én eller anden grad døjer med. De er usunde at ignorere (sandhederne altså), men alligevel er fx Facebook lidt som én stor kollektiv løgn om 'se mit skønne liv'.

Tæjk et åår liiv et
Andre versioner af 'jeg-kan-kun-fotograferes-fra-én-side'-tendensen er at posere uden tænder. Så smiler man kun på alle sine billeder; ikke noget med at grine stort, det ser så ukontrolleret ud, og dét er passé. Eller også har hun bare umådeligt grimme tænder, i stil med ham den slatne nede fra herberget, og dén slags tager sig jo knapt så godt ud på Facebook.
Hm.. man tror li'ssom bare ikke rigtig på, at de piger har grimme hestetænder.. Det virker alligevel usandsynligt. Hvorfor smiler de så anstrengt? Sofie og jeg agerer gerne rollemodeller for piger m. kun én pæn kind, hestetænder i skjul og andet gejl i kategorien 'øv, men sådan er jeg desværre født' (take it or leave it).

Se selv. Så fæl kan man se ud når man griner. Det er mig yderst til venstre. Jeg griner meget. Faktisk så meget, at jeg sommetider bli'r lidt forskrækket over at jeg kan se sådan ud..  Jeg SKRIGER jo af grin.
Men piger: det er okay. JEG er okay (det er Sofie vist også). Og stadig et velfungerende menneske den dag idag, selv efter dette billede blev taget. Det kan I også!

2 kommentarer :

 1. Jeg er SÅ enig Lotte!!
  Jeg har heller aldrig fattet de dersens trutmunde-poseringer. Alle kan se, at det ikke er naturligt, kønt eller klædeligt. Så dont get it! Derfor går jeg all in på dine teorier! :-D
  Nice Lotte!

  Krammer, Anna

  SvarSlet
 2. Ja - fedt du kan li' mit pædagogiske indlæg! :) Jeg synes jo også jeg har en ganske udmærket pointe.
  Ku' dog godt en gang imellem - måske bare en lille bitte smule - ønske mig, at jeg OGSÅ havde et 'posing face, jeg ku' svinge frem i løbet af no time. Det ville redde mig fra at kassere og 'untagge' mig på en del billeder dagen derpå ;-)

  Meeen det kommer vist aldrig til at ske..

  SvarSlet