25.07.2011

Gys og gru i Norge

Ovenpå den frygtelige og ufattelige massakre i Norge, d. 22. juli, løber det mig koldt ned af ryggen hver gang jeg læser nyhederne. Eller bare læser om det. Egentlig ville jeg helst lukke ørene og grave mig ned i et trygt hul, indtil verden ikke er af lave længere, men sådan fungerer tingene jo ikke.

Jeg håber ikke, at massemorden får sin vilje på nogen områder. http://politiken.dk/udland/ECE1344929/norsk-politi-vil-ikke-give-breivik-mulighed-for-at-ytre-sig/
Han skal ikke ha' lov at afholde sin retssag for åbne døre. Han skal ikke ha' lov til noget som helst.

Allerhelst ville jeg ønske, verden ku' skaffe sig af med ham. 21 år er en latterlig lille straf. Psykopater skal spærres inde i tusind år; indtil de pulveriserer og forsvinder fra jordens overflade (hvordan man pulveriserer, har jeg så ikke lige en forklaring på)
Og der skal satme ikke komme én eller anden tosse og udgive en bog om manden og hans baggrund og hans følelser og hans tid i skolegården. Stooop det. Dét orker jeg ikke.

København: 2. date (byebye Bonbon!)

Godt. Har nu boet nogle uger i København og jeg er stadig tiltrukket af byen.
I får derfor indsigt i min 2. date med byen jeg har været lun på i mange år. Det er først nu jeg har fundet modet frem til at gøre så store tilnærmelser til Kbh, at jeg faktisk er flyttet herover, med alt hvad det indebærer af klippekort, s-toge og 'DøgnNetto' (døgnåbent? Ha, as if).

Min første date med København var holdt på et anstændigt, stille og roligt og uskyldigt plan, som første dates ofte er: Jeg var i Bonbon Land (lad nu vær') og jeg lærte metroen at kende. Godt så. Ikke de store tilnærmelser dér.

Fra flade sko og dagslys til charmeoffensiv all night long
Det er først på min anden date, at jeg har fået mulighed for at charme mig ind på byen og være sent ude.. Jeg er gået et skridt længere og er blevet præsenteret for steder lidt over Bonbon-niveau: Bl.a. Kø'byen (sorry, er fynsk i tide og utide), Out of Juice, Klaptræet og senest Wall Street.
Sidstnævnte bæverding holdt på mig til kl. 6 tirsdag morgen og jeg cyklede rundtosset hjem og syntes det var alt for lyst til at vise sig frem.
-Ok, en bæverding har Wall Street måske ikke helt gjort sig fortjent til at kunne kalde sig endnu, men synes ikke bloggen skal kunne sige sig fri fra at ha' dette herlige ord i sin samling.

Kbh - The Dark Side (efter kl. 24.00)
- Kødbyen er jeg allerede tilhænger af, og nåede vist også ind på samtlige barer der, inden det blev lyst. Sku' jo lige se det hele nu jeg var der, ikk'.
- Out of Juice var en gentleman og lod mig slippe med 1 kr. for to drinks (tror Kbh må være lun på mig.. = mission almost completed!)
- Klaptræet holdt swingaften og glade dage. Dét er noget man kan forstå.
- Wall Street gav ret billige øl og shots med skyllemiddel-farve og navne som 'Ømme kugler'. Ok, helt over Bonbon-niveau er vi måske ikke, så..

Det er ikke første gang, jeg er rundtosset i Kbh (man kan i øvrigt også let blive rundtosset af at finde rundt her. Fx når der er hele FIRE søer og de alle lissom ligner hinanden..?!), men det er første gang jeg har kunnet cykle hjem i min egen seng bagefter.

2. date var en succes, ligesom den første. Jeg bli'r herovre. Tror ikke København har noget imod det.

15.07.2011

Hverdagens små dræbere: 3D.

Der ER en risiko for, at visse dele af et parforhold uddør (eller i hvert fald smuldrer en smule) efterhånden som tiden går, da de tilsyneladende let lader sig erstatte af andre ting.
Langsomt, men sikkert, indtager børn, kødsovs, pyntepuder, pasningsordninger, midtvejskriser og Go' Morgen og Go'Aften Danmark parforholdets lidenskab og passion, lader sex være sex og efterlader i stedet de udkørte voksne i hver sin ende af deres megastore 'du kommer aldrig op af mig igen'-sofa, med kun tv og slikskålen som fokus
(obs: empirien i det her indlæg er baseret på noget så videnskabeligt og objektivt som indtryk og observeringer..).
..

Her følger første del i serien om Hverdagens små dræbere - fænomener eller dimser i din dagligdag, som ved for hyppig brug risikerer at æde dit (i dette tilfælde) parforhold op indefra.

Da jeg stod i Elgiganten forleden og så et 3D-tv, som kræver, at man tager grimme og temmelig usmagelige 3D-briller på, var det præcis det kønsløse og passionsforladte ægteskab, beskrevet ovenstående, som jeg forestillede mig, måtte ligge til grund for anskaffelsen af et sådan 3D-monster (sorry - her bli'r altså ikke lige lagt fingre imellem i dag).

De kolde facts (ifølge mig selv, i hvert fald)
'Uden 3D briller er det en udfordring af de større, at få det optimale ud af sit 3D-tv.
Med 3D-briller på, ligner man lidt en idiot. Det er vi jo enige om (jo vi er så!).
Og tv ses oftest i sofaen.
MEN sofaen er samtidig - og har altid været - et godt sted at kaste sig over sin partner (på den lidenskabs-agtige måde vel at mærke) og derved opretholde den famøse 'gnist' i forholdet.
Men.. hvis dét man får øje på, når man fra sofaens ene ende spejder ned mod den anden, er en idiot iført 3D-briller, hvis mest lidenskabelige forhold er til hende den blonde og smarte vejrvært fra Go'Morgen Danmark, så er løbet kørt. - Måske ikke af sporet, men det er i hvert fald svært at indhente..'.
..Tænkte jeg, da jeg så 3D-tv'et og brillerne, i Elgiganten.

Worst case scenario (men det er sikkert bare fordi det regner i dag, at dette er bloggens hidtil mest gnavne konklusíon)
Min meget kyniske og hurtige konklusion blev, at vælger man at købe et 3D-tv, så har man lidt givet op. Hvis man før håbede, at ens partner ville kaste sig spontant over én i sofaen og bringe lidt action ind i forholdet, ja så har man nu tydeligvis ingen forventninger om det, da man jo godt selv ved, at andre ikke kan tænde på én, når man har 3D-briller på (nu ved du det i hvert fald).
- Og køber man faktisk et 3D-tv, ja så ER det nok også med en vis forventning om, at der jo så skal ses en del tv, og så ved vi godt, hvad der smuldrer, inden du overhovedet når at sige 'bukserne ned eller sluk for tv'et'.

09.07.2011

København: 1. date.

Bang! Bachelor-opgave blev afleveret og er bestået med et FAB resultat, og jeg er derfor pludselig sådan én, som er uddannet. Rigtigt uddannet. Det er da lidt vildt. Prøver det lige af:

'Lotte Skovsted - BA i International Virksomhedskommunikation m. engelsk og medier'.
Nice. I like.

...and it goes on:
Men en ting som er lige så nice er, at jeg netop har pakket mit liv ned og sat det på stand-by hos Boxit og er rykket til ho'dstaden, hvor mit dejlige liv skal leves fremover. Jeg flytter ind i en stooor lejlighed i Valby om en uge, og sjældent er projekt 'lejlighedssøgning i kbh' gået SÅ easy-peasy. = Tak til Facebook (sorry, Facebook, at jeg svinede dig lidt i mit sidste indlæg).

Status p.t. er, jeg befnder mig i Ørestaden i en hr. og fru Danmark-konstellation med Thomas (alternativet var at bo hos de gamle i 14 dage..) i en 1-værelses lejlighed vi har lånt. Det er hammerhyg'ligt, og pludselig forstår jeg godt, at kærester flytter sammen i ny og næ.
Meeen jeg er stadig fortaler for, at den slags ta'r sin tid. Livet er langt, og der skal NOK blive tid til at indgå i symbiose, spille matador hele dagen, eller ta' i Bonbon-Land. ..sidstnævnte lugter godt nok af far, mor og børn, hva'?..

1. date med æh, Holme-Olstrup?..
Ikke desto mindre var selveste Bonbon-Land målet for en af mine første dates med Kbh. Og to be honest, så ligger Bonbon-Land jo langt fra i Kbh, men derimod i Holme-Olstrup of all places. Fandt aldrig helt ud af, hvor i verden jeg egentlig befandt mig, og det bli'r ikke ligefrem bedre af at hænge med hovedet nedad i en eller anden rutsjebane med et SvendSved-agtigt slikpose-navn. Ej heller hjælper det på situationsfornemmelsen, at Thomas og jeg var omgivet af børn i lange baner og deres langsomt gående forældre med en utvivlsom dunst af hotdogs og familieliv efter sig.

Der er intet galt med familieliv. Jeg ønsker mig ét, når jeg bli'r 30 tror jeg. Der er bare ret MEGET af det i Bonbon-Land. Men, after all, så var det en ret sjov tur og jeg fik endda overskredet grænser i rutsjebanen og skreget så højt, at det ku' høres helt hjem til O'ense. Christ..

(Fraklip
..men jeg har altså også besøgt Assistentskirkegården, cyklet på Amager, spist Nørrebros bedste shawarma og været på Klaptræet og købt mit første 10-turskort. Og næsten sat mig ind  i metro-systemet (næsten).)

I like it so far, og glæder mig til at befri resten af mit liv fra dets fangenskab i Boxit, og integrere mig ordentlig herovre.


PS: I Bonbon-Land kan man købe tonsvis af bland-selv slik. Men det er ikke Bonbon-slik man kan blande. Det er derimod et tarveligt remix af Tom's og tysk discount. Skuffende. Hvor ER hundeprutterne?..