18/09/2010

Gentlemændenes superliga? Hopefully..

Gentlemen er det nye sort.
Ikke at gentlemen har været gået af mode på noget tidspunkt, men det er som om at i (-og det er jer mænd, som jeg taler til) har ligget lidt stille i en 'gentlemændenes gråzone', og sovet i timen.

Klart, vi skal lige ha' et par ting på det rene:
Gentlemen betyder oprindeligt (i min bog):

- Mænd, der holder døren for os, tager vores jakke og springer ud og åbner bildøren for os, inden vi kan nå at se os i bakspejlet og ta' læbestift på. Mænd, som gi'r os deres jakke når det regner. Mænd, der kan lave god mad og som skænker op til deres borddame - (UDEN at drikke os under bordet og tænke, "det her er sgu da ren win-win").
Det kunne være hyggeligt, hvis ægte, old school gentleman behaviour blev en tendens igen, men når dagene går, og det lissom bare ikke sker ret tit, må vi damer vel hellere ta' den på vores kappe og huske på, at vi nok selv har druknet et par gentlemen eller fem, i kampen om ligestilling.

(Hov? Min blog plejer at bære præg af snik-snak og pludselig fik jeg alligevel flettet ligestilling ind? Så er det næsten helt seriøst jo (bemærk det sidste 'jo'. En fynbo-ting).
Nå, jeg kaster mig ud i det, live fra hjertet:)

Danske damer er et selvstændig folkefærd. Danske gentlemen er et undervurderet koncept. Jeg foreslår, at vi nænsomt og uden radikale kovendinger, mødes på midten og genfinder et blødt 'gentlemen-meet-tha-ladies' kompromis.
Mand: Der skal ikke så meget til fra din side, for at opgradere din indre gentleman til en version 2.0; én der passer ind i tidsånden.
..Følgende skabelon (feel free to klippe den ud og hænge den op på køleskabet) er vel nærmest bare en påmindelse om almindelig god skik fra mand til kvinde:

Komplimenter - fra hjertet og i én eneste limited edition: til mig - plus nærvær, interesse, humor, overbærenhed, styrke (knaaap så fedt, hvis i ikke kan bære os. Bare så'n in general) og respekt ikke mindst.

Se, det kræver jo ikke engang udtagelse til gentlemændendes superliga at efterkomme ovenstående. Det er simpelt, kræver blot god opdragelse og lidt tid i fitness-centret.
2.0-gentlemen-ness (dagens nye ord) er bare små ting. Det er i virkelighed utrolig nemt. - Og nu skal der ikke komme en flok hard-to-get piger og sige "tal for dig selv, Lotte", haha, men det er jo ikke fordi vi forventer, at i køber vores drinks, at i betaler taxaen eller at i (okay, hér taler jeg kun for mig selv!) at i slår toiletbrættet ned. Gentleman behaviour har intet med penge at gøre. Ikke i min verden.

Jeg siger det egentlig bare som en påmindelse. Nu hvor old-school gentleman behaviour realistisk set hører fortiden til, bli'r vi nødt til at holde godt fast i almindelig god 'mand-vs.-kvinde skik'.

OG så er det supervigtigt og afgørende for projektet, at kvinder lader mænd være gentlemen. Mange mænd prøver faktisk - også uden at ha' læst min blog først :) - men de har ikke en chance, hvis de bli'r mødt af mistænksomhed og jeg-er-for-cool-til-dig.
Grim, pæn, tynd, tyk, sort eller hvid; en gentleman er en gentleman og det kan godt gennemskues når man møder en kopi-udgave.
Så hvis jeg lover, at vi nok skal være modtagelige og uden pis sige 'tak' for komplimenter og lade jer være de gentlemen i er, så blir' det hele liiidt sjovere og mindre leverpostej og joggingbukser.

OG nej, det her har intet med ligestilling at gøre. Gentleman 2.0 er jo i en lempelig udgave, som ganske simpelt handler om almindeligt lir mellem mænd og kvinder.

Måske er det endda helt overkill at kalde alt det her for gentleman behaviour?

En ekstra indsats fra mandens side overfor kvinder er en del af spillet og der skal ikke komme en slap spaghetti-mand med for korte bukser og sige, at kvinder selv har krævet ligestilling og derfor ikke skal forvente gentlemandens overlevelse. Bla bla blaaa, sgu.
Som sagt fra start, så indgår de helt old school manerer jo heller ikke i min række af krav. Vi skulle jo mødes på midten uden de store armbevægelser, ikk'?.

Så find den frem - din indre gentleman altså - så lover vi at klæde os pænt på, så det hele ligger lige til højrebenet for jer(og vi skal nok lade være at spise så meget chokoladekage, at i ikke KAN løfte os).

PS: det er muligt, jeg har revideret billedet af gentlemen, men det var ikke dét her jeg mente..:http://www.aarhusgentlemen.dk/ (hi hi..)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar