27/04/2011

Lumre mænd med selvtillid i både pose og sæk

Er mænd alligevel ikke så slemme og lummer-korrupte som vi troede (sorry, men I gi'r os let det indtryk) eller er kvinder i virkeligheden bare 'værre' end hidtil antaget?
..ikke at der er noget slemt ved at være promiskuøs. Lad os slå det fast fra starten. Næ, det er måden hvorpå og konteksten hvori man er det, som kan være slem.

'Sex og stereotyper' er en artikel, som Weekendavisen bragte for nylig. - Sig ikke, at Weekendavisen er kedelig og udelukkende intellektuel på den smuldrende tørre forsker-måde. Ganske vist er artiklen baseret på så mange forsknings- og testresultater, at jeg måtte læse den to gange og skrive noter til (suk. Div. studievaner er flyttet ind i mig og har givet varige mén), men så er den altså også så interessant, at bloggen må ligge under for reflektion over 'Artiklen som gav mig et mildere syn på mange ting'.

- Fx påstår artiklen, at mænd som er i forhold, ubevidst stiller an med forsvarsmekanismer, når de møder en kvinde, som kan virke truende på deres eksisterende parforhold. Mænd gør faktisk noget - omend de muligvis ikke selv er klar over det - for at undgå lækre fremmede damer, til fordel for hende de i forvejen er udstyret med. ..I sidste ende ville mænd jo også gøre sig selv en bjørnetjeneste ved at lade sig forføre, for konflikt på hjemmefronten er som bekendt ikke en rar ting.
Ok, selvfølgelig ved kvinder godt, at vi som udgangspunkt kan regne med vores kærester og mænd. Men utallige eksempler på det modsatte er jo en realitet, så derfor er det meget godt, at den rare sex-forsker i artiklen fastslår med sin troværdige forsker-røst, at mænd rent faktisk gør en (ubevidst) indsats, inden det går galt.
For det går galt for nogen, som derfor ryger i utro-fælden, som kan være en dyb og svær én at kravle ubemærket op af igen.
Hvad der er med til at afgøre, om vi ryger dérned eller ej, er et spørgsmål om vores grad af (pas på - fint ord i sigte:) socio-seksuelle orientering.
Jo højere den er, jo mere promiskuøse er vi og dermed tilbøjelige til at ha' flere korte forhold og lissom 'leve livet', du véd.
Folk som derimod er mindre promiskuøse og som værdsætter faste forhold, betegner den 'rare' forsker i artiklen som 'seksuelt begrænsede(?!)' eller bare trofaste'
(..og hov - så kom det pludseligt til at klinge negativt at være trofast i et forhold. Dét sku' det vel helst ikke?)

Overordnet set, er vi drevet af to motivationsfaktorer fra naturens hånd. To faktorer, som gi'r os mulighed for at være promiskuøse (for fa'en et langt ord altså) i nogle perioder og trofaste i andre, da vi alle har begge sider i os. Hos nogen er den ene side bare godt skjult (truet?) og ses typisk kun ved julefrokost-tid..
Motivationsfaktorerne hedder (og gælder for begge køn)
1) Sex og spredning af gener
2) Driften mod at indgå i længerevarende forhold.

Så teorien med, at det for mænd - fra evolutionens side - blot handler om at sprede deres sæd så mange steder som muligt, er ikke så sort-hvid som man ku' tro (pyha!). Det er i stedet vores grad af promiskuøsitet, som afgør, hvad vi drives mest af.

Men der er ikke desto mindre en tendens til, at mænd tenderer mere til det lumre end kvinder. Men kvinder i den vestlige verden haler ind på mændende mht. promiskuøsitet (lad os erstatte pro-mis-ku-øs med lummer. Er lidt lettere) og dermed kan vi kvinder efterhånden ikke frasige os en vis lummerheds-faktor i den høje ende; altså på mande-måden. Men vel også kun fair at vi derved står lige. Fair play.

Dén der omvendte nyhedstrekant som en ægte journalist ville ha' praktiseret, bli'r tydeligvis ikke brugt korrekt her på bloggen, for først nu kommer en af de spøjse - og dermed interessante - pointer ved artiklen:

-At mænd, som er klar over, at de selv er tiltrækkende, er mere lumre (promiskuøse) end mænd som godt er klar over, at det ikke er deres ydre, som skal bane vejen for dem.
Og det scenarie kender vi godt: Mænd som er så pokkers handsome, at deres opførsel i dén grad afspejler at de godt er klar over det, og dermed mener, at de så ikke behøver anstrenge sig for at imponere på andre måder. Gaab. De lever livet 'fra den ene pige til den anden' - fordi de kan.
Men fænomenet gælder sjovt nok ikke omvendt for kvinder i samme situation - ifølge sex-forskeren fra artiklen, altså.
(..kvinder må være så fulde af selvbeherskelse når de står i 'jeg vil ha' ham dérovre fordi jeg kan'-situationen, at forskeren ikke har bemærket det..)

Eller også overskygges kvinders listighed og diskretion, når det kommer til at score, af de forbavsende mange mænd (skal vi sige 'samtlige'?), lækre som u-lækre, med en maaaget høj grad af socio-seksuel orientering som de udviser på samtlige barer, lørdag efter lørdag, ud på natten. Sjovt, som alle mænd før eller siden ud på natten når det punkt, hvor de finder sig selv absolut tiltrækkende. Stakkels andre mennesker (læs: kvinder).

Enten er vi kvinder blinde og kan ikke se alle de lækre mænd for bare lækre mænd, eller også er visse mænd udstyret med en abnorm selvtillid - rart for deres omverden eller ej - som mange kvinder derimod kan lære noget af?

Ingen kommentarer :

Send en kommentar