05/09/2013

Kære DSB: I er blevet svære at forsvare

Jeg har ellers ikke været meget for at indrømme, at pendlerlivet ikke er lutter idyl og ren harmoni hen over det altid Morten Korch-grønne Danmark (as if), men jeg er på den anden side fan af at kalde en spade for en spade (måske med lidt overdrevet harme, bevares).

Here goes les frustationes:

Derfor er det ikke lutter idyl at pendle:
- Kære salgsvognmand. Hvorfor har nogen bestemt, at du ikke må komme rundt, men at vi bare kan komme ned til dig? Du siger godt nok, det er noget nyt, DSB prøver af. At vi skal komme til jer.
Ehm, men hvori består nyheden i, at DSB skærer ned på sin service? Kom igen?

-Hvad DSB til gengæld har masser af i toget, er servicemeddelelser. Men hvorfor har I ikke én, der hedder, at I frabeder højlydt snak fra morgenfriske passagerer og telefoner på lyd mellem klokken 04.00 og 07.30 om morgenen?

- Hvorfor har I ikke forstået, at en del af vejen til et bedre image er at uddanne jeres personale til ambassadører for jeres virksomhed?

Og kære DSB. Hvor blev de her af?

- Billetmænd og servicevogn-personalet ser sure og livstrætte ud; I kan ikke svare, når man spørger, hvordan man kommer på internettet, og jeg kan godt mærke jeres irritation over, når vi alle sammen står som kvæg ude i midtergangen, fordi vi li'ssom ikke altid har et valg. Men det er forkert. I skal være glade og proaktive, skal I.

- Hvorfor får man mini-vand, når man betaler max-pris i toget?

- Hvorfor er der ikke plads til os i rush hour? DSB må da ha' lært spidsbelastningstidspunkterne at kende efterhånden.

- Hvorfor er det så dyrt at køre i tog? Missionen må vel være at få alle danskere til at tage toget, så den kollektive trafik kan blive den bærende.

- Hvorfor er det enten helt vildt koldt eller helt vildt varmt i toget?

- Hvorfor lyder du, salgsmand, som om, du mener det stik modsatte af, hvad du siger, når du skrattende siger "jeg glæder mig til at betjene jer"?
Og hvorfor lirer du egentlig altid den samme smøre af? Jeg kan den snart udenad.

Med små tricks kan du peppe salgstalen lidt op og antænde mine smagsløg (især klokken 7 om morgenen, hvor jeg ikke har nået at spise hjemmefra og derfor er sulten, men ikke sulten nok), men kun ganske få af jer tænker en anelse ud over det færdige manuskript?

- Hvorfor har I ikke en fitness-kupé? Så kunne jeg løbe hele vejen til Odense, og det ville måske endda generere varmt vand til (den lidt opreklamerede Peter Larsen) kaffe.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar