10.08.2012

Ugen har budt på pendlermænd og mentale børn m.m

I hereby invite you to participate in my personal and limited edition-navlepilleri. Only for you, my friend. Ok. Here we go.

I denne uge har jeg:

- Fået en pendlerven. For life, åbenbart. HAR prøvet at udstråle "jeg sidder lige her med min bog og er egentlig ikke interesseret i at tale om vejret liiige nu". Ingen effekt.
Jeg mødes lidt for ofte af den overfriske mand i 40'erne ved navn - ja, hvad var det nu? som bare gerne vil snakke. Snakke. Men om hvad?

Jeg står med ét ben i den lejr, hvor man bør være åben og imødekommende, for man ved aldrig, hvad netværk kan føre til. Og manden er ganske normal; hverken sær eller fuld. Rar familiefar.
Og vi danskere ER sgu også tit for sure og utilnærmelige. Og jeg vil gerne være et eksempel på det modsatte.

Men måske ligger jeg under for mit lands mentalitet, for det andet ben står i den lejr, hvor jeg med korslagte arme undrer mig over, hvorFOR jeg egentlig skal tale med ham. Han er mange år ældre end jeg, og vi mødes altid klokken så tidligt om morgenen, at jeg ikke har det vilde behov for at konversere.

Næste taktik blev, at jeg forsøgte at ligne én, der er usædvanlig morgensur, og IKKE vil snakke. Det fatter de fleste. Men ak, så klapper den optimistiske mand mig bare på skulderen på vej ud af toget med et storsmilende "HEJ!". Og de næste minutter på vej over til min cykel går med at tale om ...ja, right: Vejret.


- Været til modeuge-tam tam på Nimb. Skægt. Følte mig på en sær måde ovenpå. Selvom alle var iført FAB kjoler, ditto sko, perfekt hud, hår, make up, attitude.
Voldsomt mange kendte mennesker på ét sted, og megalækre drinks. Og tynde mennesker. Det bedste var nok det gratis line up af Summerbird-chokolader. Hæ - hello modeuge, jeg kommer gerne igen!

- Fået den originale (not!) idé, at jeg vil lave en kogebog. Men ikke en hvilken som helst én.
Ligger du inde med en dejlig sær og halvklam opskrift på dét, jeg kalder en rigtig 'alene hjemme-mad' så hører jeg gerne fra dig. For eksempel kan jeg afsløre, at jeg har en ægte svaghed for bananmadder. Med mayo.
Det er ikke for at være speciel og 'se mig', at jeg spiser det. Næ. Det SMAGER bare godt.


- Glædet mig, til jeg skal til Kreta. Det sker på lørdag. Med mor og far og Nina. TOTALT overdrevet hyggeligt.

- Set på Kreta-hotellets billeder af værelser med havudsigt, og konkluderet, at jeg nok ikke kommer hjem derfra foreløbigt.

Skal til Kreta og bo et sted, der har valgt at bygge denne altan uden for soveværelsesdøren. Godt tænkt, siger jeg bare. Godt tænkt.


- Hørt utrolig meget Hits of the Sixties. (en CD jeg er vokset op med hos mine forældre). 'Let's Twist Again', og 'Leader of the Pack' kører med andre ord på repeat hjemme i hytten p.t.
Iøvrigt på gammel ghettoblaster. Retro med retro på.
Du får en bid af det hér:




 - Læst en bog. På rekordtid. Den bedste bog, jeg længe mindes at have læst. Du kender den sikkert; Drageløberen, hedder den. Den er filmatiseret og ret berømt.

Der er ingen ende på, hvor god den er.
Men jeg orker næsten ikke at starte et resumé, for jeg kender mig selv og mit tastatur godt nok til at vide, at så bli'r det her blogindlæg på længde med Den Kinesiske Mur.
Bare læs den, ikk'?!

 - Tænkt den tanke, at jeg inden for 10 år (forhåbentligt) har børn (har ikke rigtig lyst til at markere det med fed. Det skræmmer mig en lille smule).
Shiiit. Jeg ER stadig 23, jeg ER stadig 23, jeg ER stadig 23, jeg ER stadig 23, jeg.. ER jo 25...

- Har fået lov af min chef til at tage på fedt tekstforfatter-kursus til efteråret! Jaa!!

- Har forsvaret ca. 17 gange, at jeg pendler til og fra Odense. Hver mandag til fucingfredag. Men det gør jeg nu engang, og det bliver ikke anderledes foreløbig.
Opskriften på det symbiotiske pendler-liv er en god bog, en blog, et abonnement på Euroman eller arbejde (men ikke nødvendigvis en pendlerven).

Hvordan har din uge været? Ualmindelig sjov? Kedelig? Ferie? Fyldt med sjusser og fastfood? Eller til hest? Måske har du spist lakridssnører nonstop mandag til ondsag?..

06.08.2012

Huhej hvor det kører


En søndag i august. Temperaturer, som er lige til at klare og minder om dengang, jeg var barn. Hvor alle dage var sådan i august.
En lang dag, hvor ingen har planer. 

Vi spiser morgenmad i den bagende sol på terrassen og bliver brune på næsen allerede fra morgenstunden. Hvepse, grønt græs, hjemmelavet appelsinmarmelade, blødkogte æg. Sommer.

En dasende, sløv formiddag, som tilbringes i en havestol på græsset, i skyggen under æbletræet. Sidder med mor, Nina og Emil i bare tæer, solbriller og magelighed.

Snacker og snakker og drikker hjemmelavet hyldeblomstsaft, mens tiden går uden at vi laver noget som helst. Ud over at holde fri.

Naboerne kigger forbi til frokost. Tomater og agurk direkte leveret fra drivhuset i haven. Sådan skal det være.

Den sidste sol er til fri afbenyttelse bagerst i haven. Så havestolene slæbes dérned, i selskab med en bog og en ostemad og en følelse i maven af, at sommeren - som jeg husker den, fra da jeg var barn - stadig findes.

Æh - her bryder vi lige den maleriske og wannabe-poetiske tone: Det her var det eneste idylliske billede, jeg har af noget fra min mors skønne have. Glemte at tage billeder af søndagshyggen forleden, så du får en stak pink flora istedet. Okay?