29.07.2012

Paris på 4 dage

Jeg har lige været i Paris, har jeg.

"Novra for en heldig kartoffel!..", tænker du måske.

Og ja - det var ret fedt. Fire dage med solskin, vin, kærlighe', baguettes og en milliard fotos. Jeg har et par tips i ærmet til dig, hvis du leger med tanken om, selv at skulle til Paris. 

Læn Dem tilbage i sædet og nyd Paris: 



Vi lejede et par bycykler. Det er en perfekt måde at se byen på, og så er det billigt. Se selv, hvor glad og tilfreds jeg er. 
Og man føler sig lidt 'hjemme i Paris', når man nonchalant og hjemmevant triller ned af Rue de et-eller-andet.. (Altså hvis man lige ser bort fra bykortet, som vi hev frem hvert 5. minut og den turistede udstrålig á la "Ååh! SE! Det er Notre Dame!/Moulin Rouge!/Sacre Coeur!/Triumfbuen!/Eiffeltårnet!/you name it")



Her har vi gang i noget Louvre. Solen skinnede og der var en milliard turister, så jeg knipsede løs af alt dét, der fandtes uden for Louvre. Det kompenserer vel for, at vi ikke gik indenfor.
Knips knips. Her er jeg i tisgule bukser og giga-sobriller.


1 stk. struktureret guide-fører Thomas med Zoolander-mund, Raybans og tjek på tingene.



Se, selv kranerne er i franske farver. Kæft, der er tænkt over tingenge her..



Franske altaner. De er overalt, og disse var ekstra fine, synes jeg.




Det her så bare ret fransk og filmkulisse-agtigt ud. Fedt skilt ikk'? Og vedkommende, der har plantet lyserøde blomster på alle altanerne har ikke været helt tabt bag en vogn.



Restaurant Chartier. En ret kendt restaurant i Montmartre.

Vi stod i kø en halv time (!) for at komme ind, men så får man også sin mad serveret i de fineste franske kulisser á la 1920'erne. Maden er ikke fantastisk, men billig.

Du bør aflægge Le Chartier et visit, bare for den ægte Parisiske stemnings skyld (og bare luk øjnene for, at halvdelen af klientellet er turister..)
Du finder den på Rue Du Faubourg De Montmartre, nr. 7


Udsigt over Paris fra la butte ved Sacre Coeur. Jeg syntes lige, at udsigten skulle ses igennem denne snegle-agtige dims.. Sådan er der så meget.


Stokroser, der smiler til kameraet.



Øl og vin. Hvad mere behøver vi?





Min nye passion. Eller last, om du vil. Irish coffee. M-U-M-S! Det smager altid godt. Især på en Parisisk fortovsrestaurant. Også selvom det er 25 grader og fuld sol.



Le Quartier Latin (Latinerkvareret) med solstrejf. Og en lille stump Notre Dame.
... Pænt.



Vi så de tynde, hjulbenede Tour-cyklister, da de drønede op og ned af Champs Elysee [Sjarngs Ælisé].

Manner, det gik stærkt. Nok synes jeg, at der er fart på, når jeg fiser ned af Valby Bakke, men de brune mænd i de grimme sponsortrøjer tager guldet! Wow. Jeg opfattede mest bare en uskarp masse af farver og cykelhjelme. Nogenlunde som på billedet.


Selvom jeg normalt synes, at Tour'en er jævnt kedelig at følge med i, så var det da meget sjovt at se det live. Må dog indrømme, at da ventetiden blev for lang, og solen for varm, smuttede jeg lige i  H&M og kiggede. SÅ interessant er Tour'en jo heller ikke. Og der var udsalg.




Jeg spiller smart.




Denne butik i det jødiske Marais-kvarter er helt fantastisk. Jeg kan desværre ikke umiddelbart finde dens website, men skulle du en dag stå på Rue des Rosiers nr. 6 og hænge, så smut ind i Héroïnes, der bugner af de fineste 60'er-kjoler, kjoler med A-snit og kjoler med de fineste og sjove mønstre. 


Det er tøj, man bliver glad af, og som man ikke kan modstå. Havde det ikke været for økonomien, havde jeg købt mig fattig(-ere).




Jordbær og en stor, kold Stella Artois på altanen. C'est la vie. 



En anden ting, du skal prøve, hvis du er i Paris, er dette sharwarma-sted. De laver verdens bedste shawarmaer. Det er rigtig nok. Lenny Kravitz har selv anbefalet dem. Og NY Times. Og det ER godt. Normale priser, ekstrem hurtig betjening og høj nam nam-faktor. L'as Du Fallafel, Rue Des Rosiers 34.



Et stk. falafel fra L'as Du Fallafel (se ovenfor). Med bl.a hvidkål, aubergine, ikke for meget dryp-udover-det-hele-dressing, lækre falafler - og nok af dem - og solskin og rosévin. Oh la laaa.



Lige så vel som man skal huske solcreme og kamera, skal man huske at tanke op en gang imellem. En disciplin, vi var ret gode til. 



Sådan ser det ud, når man kigger op i himlen fra Jardin du Luxembourg (ret nice park lige ved senatet) på en sommerdag. 


...Og sådan ser det ud, når man kigger ned, i Jardin du Luxembourg. I hvert fald den dag, vi var der :) Macarons og rosévin, sol og et tæppe, vi lige lånte fra hotellet. Så kører det. 



Udsigten fra vores værelse på 5. sal.

Vi boede på Perfect Hostel. Som i den grad lever op til sit navn. Ren fornøjelse, og ret centralt i Montmartre. 37 Euro pr. mand pr. nat, med eget badeværelse og toilet. Og morgenmad, gratis trådløst internet, og flinke mennesker.
Perfect Hostel, Rue Rodier, 39.

27.07.2012

Artsy fartsy på kage-måden

Det her er ret vildt. Der må være nogen, der enten:

1) Har for meget tid
2) Brænder for at bage cup cakes og ikke vidste, hvad de skulle gøre af resten, da venner og familie ikke kunne klemme flere kager ned
3) Gerne vil være originale
4) Godt kan li', at der er kort fra jord til bord
5) Synes det er fedt, hvis man kan spise af indretningen i stuen
6) Synes det er fedt med et gulvtæppe, som man skal gå uden om

Uanset motivet, så er det ret blæret at have lavet et motiv af cupcakes.



Se flere billeder og andet kage-lir på Crumbs and Doilies Cupcakes

25.07.2012

Et par sommer-sjatter



Der er så tomt i DSB-togene p.t, at jeg begyndte at tage billeder af Storebæltsbroen på vej hjem fra arbejde forleden. Og lege med Instagram. 
Jeg ved dog ikke helt... Billedet er næsten pænere i ægte farver, end det her bæ-brune hurlumhej jeg fik broen pakket ind i. 

- Som du kan se, er broen ca. ligeså stille som min togkupé. = Aka. ALLE er taget sydpå. Undtagen mig. Jeg går på arbejde. 

(eller, det passer jo ikke helt. Har li'ssom lige været i Paris.. Billeder kommer snart)





Når min mor har fødselsdag, er dette et must-eat (..kan man sige dét?). Ingen sommer uden danske jordbær. Ingen sommerfødselsdag uden jordbærlagkage. 


19.07.2012

Hipster på den steneren måde


Museet Louvre i Paris kan være en lidt tung affære. Men to franske fyre fik en idé.

De gav skulpturerne en make-over, så skulpturerne i teorien ville kunne drikke øl i Kødbyen på lige fod med alle andre. Skægget var flere af skulpturerne allerede udstyret med. De to franske fyre tilføjede blot en denimskjorte hér, et par farvede shorts dér og krydrede selvfølgelig med de obligatoriske rayban-solbriller og smøger.

Og voilá: Louvre fik sin helt egen hipster-samling.

Om det tilføjer kunsten et postmoderne touch, eller om det derimod signalerer til verden, at hipstermode er last year, ved jeg ikke.

Fordi de to franske fyre mestrede både kamera og photoshop til ug, kan vi idag se det fine resultat - fx på den franske blog Golem13.

17.07.2012

Værs'go'. Her er et smil



(Meget sød dreng. Måske også et udtryk for, at jeg kedede mig en lille smule. Og fordi jeg lige skulle prøve samtlige 'Adjustment'-effekter i Photoshop)

Nationen anno 2012

Vi vil så gerne læse om os selv. Pille i vores navler, kan man kalde det. Vi kan også vældig godt lide at pille i andres navler. Det må være derfor, hverdags-blogs er så populære.

Se hvad jeg har spist. Se hvad jeg har på. Se mine venner. Se hvor jeg har været.

Det virker. Vi sluger det råt. Og jeg forsøger ihærdigt at gøre alle blogger-damerne kunsten efter. Det er bare lidt svært, synes jeg, at få mit gennemsnitsliv til at ligne en million.

Well. En dag skal læserne nok flokkes og Sige Det Videre i munden på hinanden.

Nåmen Danmarks Statistik har været ude at pille i nationens navler til den helt store guldmedalje.
Du kan læse om Gennemsnitsdanskeren anno 2012, hvis du klikker på linket. 

Hvad tror du fx flest danskere hedder? Hvor gamle skal vi være, når vi føder første gang, hvis vi skal passe ind i gennemsnittet? Hvor tager vi på ferie?

En smart guideline til dig, der vil vide, hvordan du undgår at være normal.
Eller til dig, der derimod nødigt vil skille dig ud.
Eller til os, der bare synes, det er vidunderligt at læse om os selv.

God tirsdag derude.

16.07.2012

Sommerstemning og co.







...Lige et bredt udsnit af ting, mit kamera har fanget de sidste par måneder. 

 Her er et bevis på, at i hvert fald én sommerdag har indfundet sig i år. Svanemøllen Strand var proppet til randen, og selvom man måske ikke kan se det på billedet, så VAR der vitterligt ikke plads til ét ekstra tæppe.

Min veninde Cecilie (hun holder dig up to date med make up, skønhed og rejser på Beautyblock.dk) og jeg var forbi Carlsberg-området en nat på vej hjem fra byen. Vi skulle lige ha' en tur i de mange mange reb, der hænger ned fra loftet..
 Det er ikke nemt at lege Mowgli i stilletter, selvom Cille gør et ihærdigt forsøg.

Og så er der vores part time bureau-hund Rose. Hun er nok den sødeste hund i verden.  Og den mest stille og kæle-syge.

Og en udsigt over søerne i Kbh, den aften, finalen i fodbold-EM blev afholdt. Julie og jeg syntes det var sjovere at sidde og drikke kakao og spise kage og se solen gå ned, end at se bold.

For en gangs skyld har jeg bikset noget krea-agtigt sammen. Henriette havde fødselsdag, så jeg bagte bl.a. cookies til hende og puttede dem i denne fine krukke fra Tiger, og puttede gavepapir rundt om. 

...Og så er der altid fotogene Nyhavn på en søndag. Hvor en stor-vinkende Prins Henrik og hans ligeså store vom pludselig kom sejlende forbi.

14.07.2012

Ingrid Margrethe om dengang DIY hed 'Jørn Clevin'

Hvor tit har du ikke tænkt om alle mulige ting, "at det var også meget bedre, dengang jeg var barn.."? Det tager jeg sommetider mig selv i at tænke - selvom jeg er fuldt bevidst om, at jeg dermed har erklæret mig selv gammel og ude af trit med tiden.

Fx bliver jeg forarget på den nederen gammelklog-nostalgiske måde når jeg:
- Ser at en Magnum-is koster 24,- kr. (eller hvor meget den nu koster). "Dengang JEG var barn, kostede de altså kun 16,-!"

- Når jeg så istedet vælger en billig bamse-is (dem med tyggegumminæse) og må konstatere, at "de er da nok LIGE krympet en anelse i næsen, hva!"

- Når vi har overstået endnu en regnvåd sommer eller en iskold sne-vinter, og jeg må udbryde at "sådan var det ikke, da jeg var barn. DA skinnede solen om sommeren!"

- Når jeg en sjælden gang stifter bekendtskab med det Fjernsyn For Dig, der sendes idag. Så er det et spørgsmål om sekunder, inden jeg oprigtigt tænker, at "det var SANDELIG en anden kvalitet af børne-tv, da jeg var barn! Os, der er vokset op med Bullerfnis og Anna & Lotte er heldige børn.."

(hvor lyder det nederen, det her)

Forleden faldt jeg så over en Jørn Clevin-bog fyldt med helt simple sort-hvid tegninger af hjemmelavede ting, med tilhørende beskrivelser af, hvordan man fx lavede et par stylter ud af urtepotter.

Det var så simpelt, sødt og uden dikkedarer.


Det var en HEL bog fyldt med DIY (Do It Yourself), og jeg tog mig selv i at tænke, at "ja, dén var du ikke kommet langt med idag, Jørn C. I dag skal børn stimuleres på et langt højere niveau.."

Et uddrag af Jørn Clevins DYI


Men jeg tror ikke, at børn idag skal stimuleres på et højere niveau end for 20 år siden. Jørn Clevin er fint fint. Man skal bare ikke tro, at "de gamle dage kommer tilbage" ved KUN at fodre dem med Jørn Clevin-bogen og Bullerfnis-VHS'er. 


Man skal ikke blive forarget over at se mindre børn betjene en iPad med perfektion, for det er dén vej det går, og man kan ligeså godt lade sine børn følge med. 


Man skal passe på med at lyde nederen og som om man hedder Ingrid-Margrethe, er 76 år og har haft kakkelbord og spist sandkage hele sit liv, når man kun er 25. Så jeg stopper her.

(Men dén med nedgangen i kvaliteten af dansk børne-tv idag, synes jeg stadig er sand. Gammel-kone-agtig eller ej)

07.07.2012

Gave-idé til når al fantasi er borte og du ikke ORKER mer' H&M

Ville det ikke en gang imellem være fedt at være hende, der ankommer til fødelsdagen med den der gave, alle andre ville ønske, de selv havde været så smarte at udtænke? 


I stedet for de typiske løsninger, der lugter lidt for meget af tørklæde fra H&M eller make up eller smykker eller bla bla bla af andre materielle ligegyldigheder? 
Jo. Det ville det. Og jeg har løsningen.

Regnvejrs-underholdning

Selvfølgelig har du ikke glemt Nana og Buster og alt det andet GENIALE børne-tv, DR1 præsterede, da mor her var barn. Det bliver nok aldrig det samme. Slet ikke efter at Teletubbies forpestede hele verdens børne-tv, bare fordi nogen havde taget WAY too much LSD...

På den ret nye hjemmeside DanskKulturarv kan du gense alt det guld, der tryllebandt os dengang i (for mit vedkommende) slut80'erne og i de charming 90'ies.


Her er vores all times favourite Nana-soundtrack på forskud, fordi jeg ikke kan vente med at gi' dig det:



06.07.2012

Når det ender i "Lotte 6 år"

Selvom jeg gerne vil være moden og cool og den slags, så er det bare tidspunkter, hvor jeg forvandles til en lille, 6-årig udgave af mig selv, og hvor mit hår bliver lidt mere blond end ellers. Og jeg føler mig alt andet end tjekket. Det er fx:

- Når Thomas forklarer mig om en eller anden partikel ved navn Higgs Boson, som en forsker har opdaget. At det er helt vildt banebrydende er feset ind. Så langt så godt. Og så er det noget med noget tyngde og partikler.. Æhm, kan jeg få det én gang til?

- Når nogen slynger en eller anden "helt vildt grineren" joke af på engelsk, og jeg ikke fatter pointen, fordi der er et eller andet dumt ord, jeg ikke ved, hvad betyder. Og vedkommende står og griner og venter på, at tiøren snart falder hos mig

03.07.2012

Og så er der os almindelige..

Læste i Cover forleden en spændende reportage fra det virkelige liv, hvor den ambitiøse journalist virkelig havde været ude i marken og grave dybdegående stof frem.Hun havde fået fire kvinder (semi-kendte i Cover-kredse; dvs. en blogger, en butiksassistent og den slags.. Altså store personligheder) til at fortælle om deres sommerferieplaner for læserne.

Artiklen var én af dem, der virkelig gav stof til eftertanke. Var jeg én af de der almindelige dødelige nobodies, som har undervurderet begrebet 'sommerferie' fordi jeg ikke:

-Har en mand, som har bygget overskudssommerhus i Rørvig m. indbygget solskin?
- Altid har tid til at drikke spontan onsdags-sangria/mojito/rosé til den lyse morgen  i en hip baggård eller på bar?
- Har råd til at rejse til Maldiverne, Dubai OG besøge venner i Florida (og nå ja, så er der sommerhuset) med lækker mand og to lækre børn i dyrt modetøj på "jamen de har selv fået lov at vælge det.."-måden?
- Lever i et land, hvor solen hele sommeren tillader, at jeg er iført lækkerheds-tanktoppe, minishorts, skindsandaler og brune stænger hver dag fra midt i juni til september. Hvor i Danmark sker dét?
- Har armbånd til mediebyen på Roskilde festivalen og skal hænge med Malk de Koijn og co.?
- Skal tilbringe lange dage ved stranden m. lækkert hår og Marlene Birger håndklæde og Chanel-bikini?

Nej. Pyt. Det er da dejligt for de damer, at de kan nyde sommeren. Der skal også være nogen, der nyder udendørsvejret, mens jeg sidder indespærret på bureauet det meste af sommeren.
...OG MON IKKE DET GÅR ALT SAMMEN? FOR INDEN 2012 SLUTTER, SKAL JEG BÅDE TIL KRETA, PARIS, NEW YORK OG KAIRO. Yes, I said it.

Fra nytravelhostels.com