18.09.2010

Gentlemændenes superliga? Hopefully..

Gentlemen er det nye sort.
Ikke at gentlemen har været gået af mode på noget tidspunkt, men det er som om at i (-og det er jer mænd, som jeg taler til) har ligget lidt stille i en 'gentlemændenes gråzone', og sovet i timen.

Klart, vi skal lige ha' et par ting på det rene:
Gentlemen betyder oprindeligt (i min bog):

- Mænd, der holder døren for os, tager vores jakke og springer ud og åbner bildøren for os, inden vi kan nå at se os i bakspejlet og ta' læbestift på. Mænd, som gi'r os deres jakke når det regner. Mænd, der kan lave god mad og som skænker op til deres borddame - (UDEN at drikke os under bordet og tænke, "det her er sgu da ren win-win").
Det kunne være hyggeligt, hvis ægte, old school gentleman behaviour blev en tendens igen, men når dagene går, og det lissom bare ikke sker ret tit, må vi damer vel hellere ta' den på vores kappe og huske på, at vi nok selv har druknet et par gentlemen eller fem, i kampen om ligestilling.

(Hov? Min blog plejer at bære præg af snik-snak og pludselig fik jeg alligevel flettet ligestilling ind? Så er det næsten helt seriøst jo (bemærk det sidste 'jo'. En fynbo-ting).
Nå, jeg kaster mig ud i det, live fra hjertet:)

Danske damer er et selvstændig folkefærd. Danske gentlemen er et undervurderet koncept. Jeg foreslår, at vi nænsomt og uden radikale kovendinger, mødes på midten og genfinder et blødt 'gentlemen-meet-tha-ladies' kompromis.
Mand: Der skal ikke så meget til fra din side, for at opgradere din indre gentleman til en version 2.0; én der passer ind i tidsånden.
..Følgende skabelon (feel free to klippe den ud og hænge den op på køleskabet) er vel nærmest bare en påmindelse om almindelig god skik fra mand til kvinde:

Komplimenter - fra hjertet og i én eneste limited edition: til mig - plus nærvær, interesse, humor, overbærenhed, styrke (knaaap så fedt, hvis i ikke kan bære os. Bare så'n in general) og respekt ikke mindst.

Se, det kræver jo ikke engang udtagelse til gentlemændendes superliga at efterkomme ovenstående. Det er simpelt, kræver blot god opdragelse og lidt tid i fitness-centret.
2.0-gentlemen-ness (dagens nye ord) er bare små ting. Det er i virkelighed utrolig nemt. - Og nu skal der ikke komme en flok hard-to-get piger og sige "tal for dig selv, Lotte", haha, men det er jo ikke fordi vi forventer, at i køber vores drinks, at i betaler taxaen eller at i (okay, hér taler jeg kun for mig selv!) at i slår toiletbrættet ned. Gentleman behaviour har intet med penge at gøre. Ikke i min verden.

Jeg siger det egentlig bare som en påmindelse. Nu hvor old-school gentleman behaviour realistisk set hører fortiden til, bli'r vi nødt til at holde godt fast i almindelig god 'mand-vs.-kvinde skik'.

OG så er det supervigtigt og afgørende for projektet, at kvinder lader mænd være gentlemen. Mange mænd prøver faktisk - også uden at ha' læst min blog først :) - men de har ikke en chance, hvis de bli'r mødt af mistænksomhed og jeg-er-for-cool-til-dig.
Grim, pæn, tynd, tyk, sort eller hvid; en gentleman er en gentleman og det kan godt gennemskues når man møder en kopi-udgave.
Så hvis jeg lover, at vi nok skal være modtagelige og uden pis sige 'tak' for komplimenter og lade jer være de gentlemen i er, så blir' det hele liiidt sjovere og mindre leverpostej og joggingbukser.

OG nej, det her har intet med ligestilling at gøre. Gentleman 2.0 er jo i en lempelig udgave, som ganske simpelt handler om almindeligt lir mellem mænd og kvinder.

Måske er det endda helt overkill at kalde alt det her for gentleman behaviour?

En ekstra indsats fra mandens side overfor kvinder er en del af spillet og der skal ikke komme en slap spaghetti-mand med for korte bukser og sige, at kvinder selv har krævet ligestilling og derfor ikke skal forvente gentlemandens overlevelse. Bla bla blaaa, sgu.
Som sagt fra start, så indgår de helt old school manerer jo heller ikke i min række af krav. Vi skulle jo mødes på midten uden de store armbevægelser, ikk'?.

Så find den frem - din indre gentleman altså - så lover vi at klæde os pænt på, så det hele ligger lige til højrebenet for jer(og vi skal nok lade være at spise så meget chokoladekage, at i ikke KAN løfte os).

PS: det er muligt, jeg har revideret billedet af gentlemen, men det var ikke dét her jeg mente..:http://www.aarhusgentlemen.dk/ (hi hi..)

11.09.2010

..og den lidt mere rådne romkugle:

Ting jeg ikke så godt kan li':

At Paradise Hotel kan få min far (far!) til at tude foran tv'et... Nu HAR jeg da aldrig..

Selleri.
Ikke så mange ord dér (men et eller andet spiseligt skal der jo være på listen, hvis jeg kender mig selv ret)

..and here we go again:
Light-produkter. Gi' den nu bare gas i stedet for at sidde der og spilde tiden med din gennemsigtige ostemad. Husk nu bare, at alt med måde, og så behøver vi aldrig bruge flere ord på dét. 

Cykelhjelme - som ikke tages af, når personen, som befinder sig nedenunder den, opholder sig indendørs, gående. - Men ok, i virkeligheden er det vel mere underholdende, end det er irriterende. Fair nok.

Pessimister og ligegyldigt vane-brok.
Vi lever kun én gang, så jeg gider ikke høre på det.

Ej, det er lørdag i dag og jeg skal til rejsegilde i den ene Henriettes kolonihavehus-idyl i dag og til Kbh og besøge den anden Henriette, så selvom det står ned i stænger bliver det en god weekend og jeg gider egentlig ikke diske op med flere øv-ting. Ikke idag.
God weekend.

04.09.2010

Som en romkugle på den gode måde: Et mix af diverse mentale lækkerier.

Jeg kan godt li',

Når jeg kan spise hindbær direkte fra busken, på sniger-måden, i min mors bahgave. Anbefales.

Tyk tyk feta. Anbefales også (salattern go home).

Hvis Politiken en dag udgiver 'Turen går til Netto'. Bare fordi det ville overraske mig og få mig til at grine. Og dét ka' jeg godt li'.

Amo's chokoladekage med to meter glasur på. Og krydderkage. Og mormors æblekage. Og banankage og alt andet kage. Undtagen hvis nogen laver en sellerikage. ..Den vil ikke hive point hjem.

At jeg laver en gladheds-liste, og det eneste jeg kan proppe på den, er mad.. et lille suk herfra..

Ok så: Løbeture i solskin og power-ben som godt vil samarbejde (lidt svært at løbe på de dage, hvor benene lissom har nedlagt arbejdet).

Når min lillesøster informerer mig om, at min genbo er en very very handsome neger(sorry; mulat så). Prik prik prik.. 'ham kan du da godt ta', Lotte?!" Smukke mænd er kun godt for verden.

At mit tv altid slukker af sig selv midt i det hele. Og man skal ikke engang bede det om det. ...Pudsigt nok sker det altid på tidspunkter, hvor jeg alligevel burde gå i seng, så kan ikke lade være at sende mit dumme tv en venlig tanke..

At jeg snart har fødselsdag og kan mærke det utrolige ske: Jeg fylder sgu 17 igen. Så ta'r vi lige turen én gang til! Det frie liv - here we come! ;)

September. Fordi det er én stor fest. Alle har tilsyneladende fødselsdag(og vigtigt: de vil gerne fejre det, og invitere mig)og når de ikke har, er der studiestartsfester ALLE vegne og ALLE weekender.. man drukner næsten i alles glæde over, at vi nu skal til at stå tidligt op igen, cykle i regnvejr, læse i én uendeliged OG købe sig fattig i SDU's kantine.
Men pyt, lad os feste videre :)